top of page
IMG-0020_edited.jpg

LA MARATÓ DE TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. La Marató de TV3 també dedica els seus esforços a la divulgació, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica.

 

L'edició 2019 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a les malalties minoritàries, va aconseguir una recaptació definitiva de 14.053.915€, la segona més alta de la història del projecte. El programa emès el 15 de desembre va acabar amb un marcador provisional de 9,4 milions, que es va veureincrementat amb els 4,6 milions que la ciutadania va aportar fins al 31 de març, quan es va tancar definitivament el període de donatius. Es tracta de l'increment més alt de les 28 edicions del programa solidari.

Però... què són les malalties minoritàries?

Les MALALTIES MINORITÀRIES són un grup molt ampli i divers de patologies (entre 6.000 i 8.000, majoritàriament genètiques) que tenen com a denominador comú la baixa incidència: cadascuna afecta, com a màxim, 5 de cada 10.000 persones. Entre un 6% i un 8% de la població té una malaltia minoritària: a Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de 400.000 a Catalunya. Si bé el nombre de pacients de cada malaltia és baix, en conjunt suposen un grup molt nombrós. Són, per tant, una gran minoria.'Minories que fan una majoria' sintetitza molt bé el que signifiquen les malalties minoritàries: cadascuna afecta molt poques persones, però, en conjunt, fan una gran majoria, com els 400.000 pacients que hi ha a Catalunya.

En Joan i jo vam participar en el programa del dia 15 de desembre del 2019.
Vídeo promocional a les xarxes socials.
Espot publicitar.
Falca de ràdio.
bottom of page